top of page
Hendri.jpg

Hendri van Veen

Mijn naam is Hendri van Veen. Een geboren Nunspeet in 1973 en nooit het dorp uit geweest, letterlijk tussen de winkels geboren aan de Dorpsstraat 29 (de huidige Banka). In mijn jonge jaren opgegroeid achter de winkel van mijn ouders toen Juwelier Henk van Veen (Dorpsstraat 25) en bij Optiek van Veen (Dorpsstraat 29).

In 1992, zijn winkels verwisseld en heeft Jaap Hordijk, juwelier Henk van Veen overgenomen en zich gevestigd aan de Dorpsstraat 29 en heeft de optiek zich kunnen uitbreiden aan de Dorpsstraat 25, hierdoor zijn we als gezin verhuisd uit het dorp, maar blijven wonen in Nunspeet.

In 1993 had ik mijn opleidingen klaar en had ik mijn baan in de automotive. Alleen gaf het geen voldaan gevoel. Ik mocht klanten helpen, maar het waren er in een autobedrijf - showroom altijd maar een handje vol en had meer behoefte aan drukte en wilde zorgen voor mensen. In dat jaar kwam ik bij mijn vader en heb hem toen gezegd dat ik opticien wilde worden. Zijn reactie was toen dat is mooi, maar niet bij mij. Voor de duidelijkheid niet omdat we het samen niet goed hadden, maar met de gedachte het vak moet je ergens anders leren. Na gewerkt te hebben bij diverse optiekzaken in Amersfoort/Nijkerk/Epe ben ik in rond 2001 part-time in de winkel van mijn vader gaan werken.

In 2003 ben ik volledig in Nunspeet komen werken en per 2005 mede-vennoot geworden, om in 2012 het stokje over te nemen. In dat jaar heb we het gehele pand ook de moderne uitstraling gegeven die nu het marktplein in Nunspeet mag sieren. In de jaren daarna hebben we verder mogen werken en bouwen aan de oogzorg en de oorzorg en de samenwerking met de medisch specialisten.

In 2016 ben ik het OOG + OOR Zorg Centrum NW Veluwe gestart aan de Bergakkerweg 2, om de diensten van Optiek van Veen verder en professioneler aan te pakken. In de jaren daarna heb ik dit verder kunnen uitbouwen tot een centrum waar je terecht kunt met al je vragen betreffende ogen en oren en in samenwerking met de winkel een compleet ontzorg traject heb kunnen geven.

In 2021 ben ik in contact gekomen met Oogwereld, Oogwereld is een groep van winkels die voorheen zelfstandige waren en hun kennis en expertise willen bundelen en deel willen uitmaken van groep. Hierdoor blijft er meer tijd over om bezig te zijn met de dingen waar je energie van krijgt en waar je expertise ligt. Hierdoor heb ik een de verantwoordelijkheid gekregen van +/- 40 winkels in het noorden van het land incl. Nunspeet, om de expertise als het gaat om oogzorg verder uit te bouwen en samenwerkingen aan te halen. Mijn werkplek is nog steeds Nunspeet, ben wat vaker onderweg, maar mijn hart zal blijven liggen in het mooie Nunspeet, en de klanten. En ben dus ook met regelmaat te vinden in de winkel om klanten te helpen bij het ZIEN en HOREN.

 

Om die reden, wat meer tijd, door wegvallen van veel administratieve zaken. Hierdoor heb ik ja gezegd tegen de functie als voorzitter en wil ik samen met de andere bestuursleden mij inzetten voor ondernemend Nunspeet. Het grote doel is verbindend bezig te zijn, en letterlijk en figuurlijk laten zien dat we het Samen doen.

Wil je in contact komen, of heb je ideeën om gezamenlijk te ondernemen. Ik HOOR of ZIE graag je reactie.

Hendri van Veen

Mailadres: hendri.vanveen@oogwereld.nl


Telefoonnummer: 06-23394110

Website: www.oogwereld.nl

bottom of page