top of page
31,10,2023 (1).jpg

Nieuwsbrief 

November 2023

Sint burgemeester podium.jpg

Agenda

Sinterklaas intocht 25 november s middags

Winterlicht kerstmarkt 15 december van 14.00 - 21.00 uur

De notulen van de ALV is op te vragen bij de voorzitter Hendri van Veen. 

Wij hebben op dit moment mail problemen, daar zijn wij mee bezig. 

B&W bezoek bij de NOS

Op dinsdag 31 oktober jl. was het College van B&W te gast bij de N.O.S. Nunspeet Onderneemt Samen (de ondernemersvereniging). Het ontvangst vond plaats bij de voorzitter Dhr. Hendri van Veen (Oogwereld van Veen), Hendri gaf het college informatie over de N.O.S. en alle veranderingen die gaan plaatsvinden. In het kader van informatie uitwisseling werd een tour langs verschillende winkels in het centrum van Nunspeet georganiseerd.

Aan de hand van de presentaties in de winkels kan geconcludeerd worden dat wij als centrum van Nunspeet en de ondernemers in het centrum een fantastisch en energiek centrum hebben. Ook de aankleding van het centrum zoals de prachtige winterverlichting (wordt binnenkort geplaatst) als ook de bloembakken aan de lantaarnpalen is een belangrijk en kostbaar initiatief dat gedragen wordt door de leden van de N.O.S. Uiteraard is de samenwerking met de gemeente een belangrijke factor.

De N.O.S. en al haar leden hebben er alle vertrouwen in om de komende jaren met dit College constructief samen te kunnen werken aan een actief en bruisend Nunspeet.

Johan Rovers deelt elke week een zak oliebollen uit.

Een ondernemer in hart en oliebollen is Johan en zijn gezin. Hij kwam met het idee om elke week een zak oliebollen weg te geven voor meer saamhorigheid. Wat een geweldig idee en dit waarderen wij dan ook enorm. De eerste 2 zakken zijn gewonnen door Heijda & Meijers mode. Zij werden het meeste genoemd om in het zonnetje gezet te worden.

Deze winacties zijn te volgen via onze social media. Wil jij als ondernemer ook wat weggeven, laat het ons weten. 

Momenten fotografie - Emily 231113-40.jpg

De kerstverlichting hangt weer

Het is weer zover, de kerstverlichting is weer opgehangen. Ons dorp is mooi verlicht in de donkere dagen.

Dank voor de service door Starlight.

Arnold van Meijers beheerd de verlichting en hij is daar ontzettend druk mee. Want als er ergens een kortsluiting ontstaand gaat alles uit. Dit omdat het op 1 aardlek gevestigd zit. Het kan dan ook dagen duren voordat we de storing hebben gevonden. Geef het gerust aan als er iets niet klopt. Maar het is best veel werk om dit alles goed te laten werken. Wij willen als bestuur Arnold nog eens bedanken voor het beheren van de verlichting. 

210409_NUN_Ondernemend-Nunspeet_039-1.jpg

De Nunspeet Kadopas

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Omdat een mantelzorger zo betekenisvol is voor de samenleving, vindt de gemeente Nunspeet dat mantelzorgers een waardering verdienen. Voor de mantelzorgwaardering wordt gebruik gemaakt van de Nunspeet Kadopas. Deze wordt rond 10 november aan de circa 1.500 mantelzorgers in de gemeente Nunspeet verstuurd en geactiveerd vanaf 24 november a.s. Elke mantelzorger ontvangt een Nunspeet Kadopas t.w.v. € 100,-. Dit betekent voor u dat er de komende tijd misschien wat meer wordt betaald met de Nunspeet Kadopas. Het leek ons, het mantelzorgcentrum en de gemeente Nunspeet, goed om u hiervan op de hoogte te stellen.

Sint burgemeester podium.jpg

Sinterklaas komt 25 november naar Nunspeet!

Het is alweer bijna zover: Sinterklaas komt naar Nederland! Ook de kinderen in Nunspeet kunnen alvast liedjes gaan oefenen want de Sint heeft een datum geprikt voor een uitgebreid bezoek aan het centrum. Zaterdag 25 november zal hij rond 13.30 uur arriveren en een mooie tocht door Nunspeet maken. De organisatie voor de feestelijke ontvangst is in handen van Nunspeet Onderneemt Samen en Nunspeet uit de Kunst.

Ontvangst met muziek op het Marktplein

Na een lange reis uit Spanje zetten Sinterklaas en zijn Pieten op zaterdag 18 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, dus zaterdag 25 november, komt de Sint dan naar Nunspeet. Rond 13.30 uur verwachten wij hem op het Whemeplein in het centrum van Nunspeet, waar hij al wandelend met zijn Pieten een mooie tocht zal gaan maken door o.a. de Driestweg, de Stationslaan en de Dorpsstraat. Onze Nunspeetse Harmonie zal muzikale begeleiding bieden en de Sint op zijn tocht vergezellen. Sint zal rond 14.30 uur op het Marktplein arriveren, waar burgemeester Blom klaar zal staan om de Sint welkom te heten. Een DJ-Piet zal de kinderen op het Marktplein al lekker in de feeststemming brengen met muziek totdat Sint is gearriveerd, en natuurlijk wordt er daarna ook nog veel gezongen, gesprongen en gedanst! Er is op het Marktplein ook gelegenheid om op de foto gaan met Sinterklaas. Volgens de laatste geruchten komen er flink wat pepernotenpieten mee… Na afloop van het feest op het Marktplein zal de Sint zijn intrek nemen bij de Roskam, waar hij nog even komt zwaaien op het balkon. Rond 16.00 uur zal het programma dan afgelopen zijn.

 

Gezellig shoppen

Sinterklaas zal dit jaar weer kunnen genieten van veel gezelligheid in het centrum, want de Nunspeetse winkeliers gaan de boel goed versieren. Zo weten de Sint en zijn Pieten dat ze ook zeker bij de Nunspeetse winkeliers van harte welkom zijn voor al hun aankopen groot en klein. De Nunspeetse horeca zal zich voorbereiden op het serveren van extra veel warme chocomel, pepernoten en ander lekkers in deze periode.

csm_stationsomgeving_nieuwe_situatieschets_6f013df79a.png

Bouwapp Stationsomgeving

De werkzaamheden van de stationsomgeving zijn in volle gang. Wil je meer weten over de stand van zaken? Download dan de BouwApp. https://apps.apple.com/nl/app/de-bouwapp/id6352250902

Stationslaan tijdelijk alleen via noordzijde bereikbaar.

De herinrichting van de nieuwe stationsomgeving van Nunspeet loopt goed op schema. Vanaf 20 november a.s. wordt de oude rotonde Stationslaan/Nijverheidsweg verwijderd.  Ook wordt de ‘kop’ van de Stationslaan’ aangepakt. Dit betekent dat de Stationslaan tijdelijk alleen via de noordzijde in- en uitgereden kan worden.  De tijdelijke afsluiting zal naar verwachting duren tot half februari 2024. Dan zijn de aansluitingen van de ovonde, de F.A. Molijnlaan en de Stationslaan klaar.

Het doorgaande autoverkeer naar het centrum wordt omgeleid via de Nijverheidsweg en de Harderwijkerweg. Fietsers worden omgeleid via de Enkweg, Bergakkerweg en Korteweg.  Voor voetgangers wordt in en langs het werkvak een looproute gemaakt. Alle panden aan de Stationslaan en de Nijverheidsweg (ook het tankstation) blijven via de tijdelijke routes altijd bereikbaar.

Verleggen riolering Elspeterweg/ Plesmanlaan Voor de aanleg van de onderdoorgang voor langzaam verkeer is het nodig dat de riolering die nu onder de oude Plesmanlaan ligt, wordt verlegd. De riolering wordt daarom verlegd naar het zuiden over de parkeerplaats van het Veluwetransferium en sluit aan op de Plesmanlaan (nabij huisnummer 10). 

 

Om de bereikbaarheid zoveel mogelijk te garanderen, worden de werkzaamheden voor de nieuwe riolering onder de Plesmanlaan ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Dit betekent dat er in de avond en nacht van donderdag 16 november en in het weekend van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november geen zwaar  verkeer (vrachtwagens) over de Plesmanlaan kan rijden. Voor het overige verkeer (zoals auto’s, taxibussen, fietsers en voetgangers) wordt er een tijdelijke bypass aangelegd zodat de Plesmanlaan met achterliggende woningen en bedrijven bereikbaar blijven, ook voor hulpdiensten.

 

Wethouder Mark van de Bunte: “Deze tijdelijke maatregelen zijn nodig om het ideale eindplaatje van de stationsomgeving te bereiken. En we zijn er nog niet, in februari 2024 zal de Elspeterweg bij de spoorwegovergang gedurende enkele weken gesloten zijn. We vragen uw begrip en zullen t.z.t. breed communiceren met welke maatregelen we de overlast zo veel mogelijk kunnen beperken.”

 

Zie voor meer informatie en plattegronden de website van de gemeente Nunspeet – nieuwsbrief 22: Gemeente Nunspeet: Nieuwsbrieven Stationsomgeving

Daar kunt u zich ook aanmelden om de nieuwsbrieven over de Stationsomgeving via e-mail direct te ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,
Bep Franken

Word lid van de groepsapp

Wil je ook op de hoogte blijven van alles wat er speelt in onze vereniging, de juiste uitnodigingen ontvangen en de nieuwsbrieven? Meld je aan en blijf op de hoogte!

Klik op onderstaande link > 

https://chat.whatsapp.com/KuI9aq6ee4RHjrcVCbsKtc 

Alleen voor leden 

Template 3 kabelkrant kerstpagina.png

Kerst aanbieding in samenwerking met RTV Nunspeet

Voor alle leden van de NOS hebben wij een geweldige actie bedacht. 

bottom of page